Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Резидентам Дія Сіті відновили подання звітності: що потрібно врахувати

Реклама

Як ми повідомляли раніше, Уряд ухвалив постанову № 163, яка відновлює процес подання резидентами Дія Сіті звіту про відповідність та незалежного висновку. Постанова набрала чинності з 17 лютого 2024 року.

Зобов'язання резидентів Дія Сіті щорічно подавати до Мінцифри звіт про відповідність резидента Дія Сіті визначено ст. 13 Закону № 1667.

Важливо, що у 2024 році резиденти Дія Сіті, які отримали такий статус до 17.02.2024:

  • не втрачають статус резидента Дія Сіті за результатами подання звіту про відповідність та/або незалежного висновку;

  • не подають початковий звіт про відповідність та/або незалежний висновок.

Тобто можливість неподання тепер передбачено тільки для початкового звіту про відповідність, який резиденти Дія Сіті подають не пізніш як в останній день шостого календарного місяця, наступного за календарним місяцем, у якому набуто статусу резидента Дія Сіті.

Водночас приємна новина полягає в тому, що навіть у разі, коли за результатами подання звіту про відповідність та/або незалежного висновку буде встановлено невідповідність резидента Дія Сіті вимогам Закону, статус резидента Дія Сіті не буде втрачено.

У зв'язку із цим нагадаємо, що резидент Дія Сіті зобов'язаний щороку не пізніше за 1 червня року, наступного за звітним, подавати до уповноваженого органу звіт про відповідність вимогам, визначеним ст. 5 цього Закону, за період із 1 січня до 31 грудня попереднього календарного року (річний звіт про відповідність).

Перший річний звіт потрібно подати за період із дня набуття статусу резидента Дія Сіті до 31 грудня відповідного календарного року.

До звіту треба додати незалежний висновок, поданий суб'єктом аудиторської діяльності за результатами перевірки тверджень резидента Дія Сіті, викладених у його річному звіті про відповідність.

Докладніше читайте у матеріалі: Дія Сіті: відновлення подання звітності

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини