Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Список "Міжнародних спонсорів війни" закриють. Буде тільки офіційний перелік від РНБО

Реклама

Єдине інформування про офіційний перелік суб'єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні тепер буде тільки від РНБО, повідомляє Урядовий портал.

Питання функціонування на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції сторінки “Міжнародні спонсори війни” було розглянуто 19 березня на розширеному засіданні Уряду, де були присутні Секретар РНБО Олексій Данілов, Голова СБУ Василь Малюк, Генеральний прокурор Андрій Костін, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик. Також у засіданні взяли участь представники іноземних посольств та представництва ЄС.

В МЗС повідомили про численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку “Міжнародних спонсорів війни”. Та, відповідно, негативний вплив цього списку на ухвалення важливих рішень для протидії російській агресії.

Крім того, Мін'юст наголоcив на неприйнятності поширення від імені держави такої інформації без врегулювання питань на законодавчому рівні.

Представниками РНБО серед іншого зазначено, що необхідності в додаткових інституціях щодо реалізації державної санкційної політики немає, оскільки вся вичерпна інформація з цього питання включена до Державного реєстру санкцій.

В свою чергу у НАЗК погодились, що дійсно існує питання подальшого функціонування списку.

Після обговорення присутні вирішили:

  • передати інформацію, яка міститься на вищезгаданому сайті, до Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики для опрацювання, в тому числі, визначення підстав для застосування санкцій до зазначених на даному ресурсі суб'єктів та підготовки відповідних пропозицій для розгляду на засіданні РНБО.

  • встановити переадресацію Національним агентством з питань запобігання корупції користувачів зі сторінки “Міжнародні спонсори війни” на веб-сайт Ради національної безпеки і оборони України “Державний реєстр санкцій”. Це необхідно для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб'єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні.

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини