Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збитки для енергосистеми після останніх атак рф вже сягають майже 100 млн євро - Укренерго

Реклама

За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде пред'явлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше на 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання "Укренерго", повідомив Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Але ми готувалися до цього. Формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал. Дуже важливу роль зіграли інженерні укріплення на наших об'єктах, які облаштовувалися спільно з обласними військовими адміністраціями та Державним агентством з відновлення. За попередніми оцінками, без цього пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки ще серйознішими", - додав Кудрицький.

Складна ситуація залишається на Харківщині, Дніпропетровщині та Одещині.

"На Харківщині ми разом з фахівцями обленерго знайшли нестандартні технічні рішення, як заживити місто і регіон і дати більше потужності. Її все ще не вистачає, тож мусимо розподіляти наявні обсяги електроенергії між споживачами за певним графіком. Зараз максимально зосереджені на нарощуванні наших можливостей тут. На Дніпропетровщині та Одещині подекуди діють обмеження енергопостачання, застосовані Диспетчерським центром Укренерго", - зазначив Голова "Укренерго".

В регіонах, де поступово повертається енергоживлення, дуже важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання та не вмикати всі електроприлади одразу. Це допоможе не створювати надмірне навантаження на енергосистему, яка все ще відновлюється після масованих атак.

Читайте також: Внаслідок російської атаки ДТЕК втратив 50% генеруючих потужностей

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі проваження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини