Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес не зможе отримувати готівкові перекази від фізосіб без відкриття рахунку - проект НБУ

Реклама

НБУ пропонує для громадського обговорення зміни до організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.

Зокрема, регулятор планує осучаснити порядок проведення та оформлення небанківськими фінансовими установами переказу коштів без відкриття рахунку в національній валюті України, а саме виключити можливість отримання готівки суб'єктами господарювання за розрахунками з фізичними особами, які здійснюються шляхом переказу коштів без відкриття рахунку.

Також передбачається:

  • оновити окремі вимоги щодо вилучення з обігу та передавання для дослідження сумнівних банкнот та монет;

  • зменшити терміни проведення Національним банком відповідних досліджень.

Регулятор пояснює, що мова йде про те, що готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, повинні бути обов'язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі. Тобто у проєкті для громадян нічого не змінюється: вони як раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб - готівкою чи безготівково.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз?ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини