Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС відклав затвердження торгової угоди з Україною - тривають переговори

Реклама

Ухвалення угоди про безмитну торгівлю з Україною відкладено, повідомляє польське RMF FM.

Затвердження торгової угоди з Україною перенесено на середу, 27 березня.

Франція та Польща за підтримки сусідніх з Україною країн хочуть внести зміни до угоди, які ще більше обмежать імпорт сільськогосподарської продукції. 

Відтермінування затвердження угоди пов'язане з тим, що багато країн ще не знають, як голосуватимуть, пояснило видання. Керівництво Ради ЄС вирішило залишити ще трохи часу для ухвалення остаточного рішення.

"Дипломати з Франції запевняють, що відтермінування затвердження угоди означає, що "переговори тривають" і що "текст угоди не був готовий до прийняття". Вони нагадують, що Франція, як і Польща, хоче продовження звітного періоду. Завдяки цьому розрахунок квот на український імпорт зможе врахувати дані 2021 року, коли цей імпорт був ще на низькому рівні. Париж також хоче, щоб пшениця була включена до списку продуктів, на які поширюються квоти", - зазначили в RMF FM. 

Нагадаємо, Європейський парламент та Рада ЄС досягли попередньої згоди про продовження заходів з лібералізації торгівлі з Україною. Регламент також передбачає екстрене гальмування особливо чутливої сільськогосподарської продукції, а саме птиці, яєць і цукру. Євродепутати домоглися розширення цього переліку овесом, кукурудзою, крупою та медом.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини