Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробникам невійськових дронів нададуть особливі умови для отримання грантів

Реклама

Кабінет Міністрів розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють невійськові дрони або їх частини. Відповідні зміни до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств Уряд ухвалив на засіданні 22 березня 2024 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Згідно з документом, такі підприємства зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту.

«Ми ухвалили рішення, відповідно до якого виробники невійськових дронів матимуть такі ж унікальні умови отримання гранту, як до цього мали лише підприємства на деокупованих територіях. Тобто зможуть отримати до 80% від вартості проєкту як грант від держави. Умови діють для підприємств, розташованих в будь-якій контрольованій частині країни. Окрім того, рішення передбачає, що грантові кошти виробниками безпілотників можуть використовуватися для поповнення оборотного капіталу», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Грантові кошти виробники дронів зможуть спрямувати на придбання, доставку та монтаж обладнання, а за кошти власного внеску - придбати сировину, матеріали, комплектуючі та покрити поточні потреби.

Рішення також дозволить створити нові робочі місця на відповідних виробництвах, оскільки за умовами грантової програми на переробку, отримувач, залежно від суми гранту, повинен створити відповідну кількість робочих місць (наприклад, в разі отримання 8 млн грн - до 25 місць).

Постанова містить і інші зміни, зокрема, в частині контролю держави за дотриманням виробниками умов договору. Так, отримувач грантів, який не створив у визначений термін обумовлену договором та Порядком кількість робочих місць, має повернути державі пропорційну суму від обсягу гранту в 30-денний термін з часу виявлення порушення.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини