Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США запровадили санкції проти компаній, які допомагали рф проводити незаконні фіноперації на крипторинках

Реклама

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) оголосило санкції щодо тринадцяти організацій і двох фізичних осіб за діяльність у секторах фінансових послуг і технологій економіки рф, включаючи осіб, які розробляють або пропонують послуги у віртуальних активах, які дозволяють ухилятися від санкцій США, інформує пресслужба Міністерства.

24 лютого 2024 року лідери G7 підтвердили своє зобов'язання активізувати зусилля проти ухилення та обходу санкцій G7 та заходів експортного контролю. Усі компанії, внесені до санкційного списку OFAC, або допомагали створювати чи керувати послугами на основі блокчейну для російського фінансового сектора, або дозволяли здійснювати платежі у віртуальній валюті в російському фінансовому секторі, таким чином дозволяючи потенційно ухилятися від санкцій. 

Зокрема, йдеться про компанії, які співпрацюють із російськими банками: B-Crypto, Лайтхаус, Атомайз, Veb3 Технологии, Veb3 Integrator, Netexchange та Netex24, Masterchain.

Також під санкції потрапили іноземні компанії: Tokentrust Holdings Ltd. (Кіпр), Bitfingroup (Естонія), Crypto Explorer (ОАЕ).

У результаті вжитих заходів усе майно та інтереси у власності зазначених осіб, які потрапили під санкції, які перебувають у США або у володінні, або під контролем громадян США, заблоковано. Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо або побічно, індивідуально або в сукупності, на 50 і більше відсотків належать одному або декільком заблокованим особам.

Крім того, іноземні фінансові установи, які проводять або сприяють значним угодам чи надають будь-які послуги за участю російської військово-промислової бази, ризикують зазнати санкцій OFAC, зазначили в міністерстві.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини