Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

З 1 квітня діятимуть нові правила ввезення гуманітарної допомоги до України - без паперових декларацій

Реклама

У Мінсоцполітики нагадали, що 31 березня завершується перехідний період, під час якого в Україну можна було  завозити гуманітарну допомогу, використовуючи паперові декларації.

З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу до України буде можливо лише з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги

Ці зміни впроваджуються для того, щоб зробити процедуру ввезення та обліку гуманітарки зручнішою та прозорішою для всіх: для фондів і волонтерів, для організацій та інституцій, які отримують допомогу, і для держави. Цифровий механізм дозволить позбутись паперів, а, значить, і зловживань під час завезення та розподілу гуманітарної допомоги. А ще - дасть можливість фондам та громадським організаціям зберігати всю історію завезення гуманітарної допомоги в одному місці. 

З моменту запуску цифрової системи до офіційного Реєстру отримувачів гуманітарної допомоги приєдналось більше ніж 8 тисяч отримувачів. Усі ці організації можуть легально завозити гуманітарну допомогу. За час роботи цифрового механізму у системі було сформовано понад 18 тисяч записів про вантажі та 12,5 тисяч декларацій. 

До 1 квітня ще діє перехідний період. Він передбачає, що отримувачі гуманітарної допомоги (фонди, громадській організації та інші установи) можуть обирати один із двох варіантів завезення та обліку гуманітарної допомоги - паперовий або цифровий. 

Детальну інструкцію з користування системою можна знайти за посиланням. Також за посиланням можна знайти відповіді на запитання , які найчастіше виникали під час запровадження нових правил.

Нагадаємо, Мінсоцполітики запустило дашборд для моніторингу ввезення та обліку гуманітарної допомоги

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію. 

Читайте також:

Благодійні та волонтерські організації в комплаєнс-діяльності

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини