Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді закликають ліквідувати КРАІЛ

Реклама

Голова фінансового Комітету ВР закликає якнайшвидше винести на розгляд Парламенту законопроєкт про ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) (проєкт № 9256). Уряд запропонував ліквідувати КРАІЛ й автоматизувати видачу гральної ліцензії ще у травні минулого року, що було підтримано Комітетом.

Гетманцев звертає увагу, що Комісія протягом трьох років свого існування не виконувала свої обов'язки належним чином, зокрема, КРАІЛ мала зробити, але не зробила наступне:

1. Зробити акцент не на з'ясування стосунків та поділу влади всередині самого себе, а на захисті інтересів гравців - шляхом активного та послідовного формування культури відповідальної гри в Україні.

2. За участю громадськості розробити Правила відповідальної гри - окремо як для організаторів, так і для гравців, керуючись кращими світовими практиками та забезпечити їх дотримання.

3. Організувати не вибірковий в кращих корупційних традиціях (як це є зараз), а тотальний контроль на предмет виконання організаторами вимог про обмеження доступу до азартних ігор осіб, включених до Реєстру самообмежень.

4. Закріпити можливі способи самообмеження гравців залежно від виду азартних ігор.

5. Внести до ВР проект закону про особливості державного регулювання у сфері азартних ігор під час дії воєнного стану.

6. Зібрати аналітику щодо можливого впливу стресових факторів, спричинених війною, для вразливих категорій населення щодо підвищеного ризику формування ігрової залежності та внести через Уряд пропозиції для упередження ігрової залежності на період воєнного стану.

7. Навести лад у сфері реклами азартних ігор замість реклами власних уявних «здобутків».

8. Запустити ще з серпня 2022 року Державну систему онлайн-моніторингу.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть Legal Solution. Знаходьте пов'язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини