Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні лише 15% державних підприємств є прибутковими

Реклама

З понад 3 тисяч державних підприємств, які існують в Україні, прибуток приносять лише 15% від загальної кількості. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на дані Департаменту політики власності Міністерства економіки.

Як зазначається, кількість непрацюючих підприємств за останні п'ять років зросла вчетверо. Якщо у 2018 році таких було 422, то у 2023 році стало 1 736. Крім того, держпідприємства стабільно мають близько 1 млрд грн заборгованості із виплати заробітної плати на рік. Найбільшою вона була у 2020 році - 1,19 млрд грн.

Загалом в Україні налічується 3116 державних підприємств. З них працюють лише 854 підприємства, тобто 27% від загальної кількості, приносять прибуток - 475 (15%), не працюють 1 736 (56%), ще 526 (17%) - не звітують про свою діяльність.

Наразі влада розробляє вдосконалену політику керування державними підприємствами. План полягає в зменшенні кількості держпідприємств через приватизацію нестратегічних та вдосконаленні управління стратегічними. Для ефективного керування Міністерство економіки планує залишити в державній власності 100 підприємств. Нестратегічні підприємства Уряд передає до Фонду державного майна України, який виставляє їх на приватизацію або ліквідацію.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини