Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна приєдналася до платформи Всесвітньої організації інтелектуальної власності

Реклама

Україна приєдналася до платформи Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), інформує пресслужба Апарату Верховної Ради України.

World Intellectual Property Organization (WIPO ALERT Database) - це міжнародна онлайн-платформа, на яку уповноважені учасники держави-члени ВОІВ завантажують списки сайтів або застосунків, що підозрюються у порушені авторських прав та прав на інтелектуальну власність.

Відповідний наказ про затвердження Порядку формування та ведення національного переліку вебсайтів, що викликають занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності було ухвалено Мінекономіки.

Тепер через платформу обміну даними WIPO ALERT країни-учасники можуть обмінюватися інформацією про потенційні порушення прав інтелектуальної власності у міжнародному масштабі. Відтепер суб'єкти авторського права та/або суміжних прав можуть подавати до ІР офісу звернення про включення вебсайту, який викликає занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності, до національного переліку таких вебсайтів. 

Порядком визначено процедуру подання та розгляду звернень до національного переліку, ухвалення висновків про наявність підстав для включення вебсайту до національного переліку, унесення відомостей про вебсайт, ведення національного переліку, а також виключення відомостей.

Звернення подається стосовно одного вебсайту від імені заявника його представником - адвокатом або патентним повіреним та складається з таких документів і матеріалів:

  • клопотання про включення вебсайту, щодо якого існує занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності, до національного переліку;

  • відомостей про вид, назву, рік оприлюднення (якщо відомий) об'єктів авторського права та/або об'єктів суміжних прав, яких стосується звернення, а також інших відомостей, достатніх для ідентифікації таких оприлюднених об'єктів;

  • документів та відомостей, які засвідчують належність заявнику майнових прав інтелектуальної власності, порушення яких при використанні відповідним способом об'єктів авторського права та/або об'єктів суміжних прав є підставою для звернення стосовно вебсайту;

  • документів, що підтверджують повноваження представника заявника.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини