Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польща не призупинятиме транзит української сільгосппродукції

Реклама

МінАПК Польщі не зверталося до Уряду із заявою про призупинення транзиту української сільгосппродукції. Про це йдеться у  повідомленні міністерства за результатами зустрічі Міністра Чеслава Секерського з представниками фермерів, консультацій на рівні міністрів сільського господарства Польщі та України, а також зустрічі на міжурядовому рівні.

У міністерстві вважають, що підписані домовленості між протестувальниками значною мірою реалізовані, а саме:

1. Питання, пов'язані із Зеленою угодою - після протестів фермерів і втручання Міністерства сільського господарства та сільського розвитку, а також домовленостей між Прем'єр-міністром Туском і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, Європейська комісія відмовилася від багатьох пунктів Зеленої угоди. Протестуючі фермери мають визнати їх задовільними.

2. Прийнято правила запуску допомоги для виробників зернових (субсидії на зернові в розмірі 200 злотих/т і 300 злотих/т). Процес затвердження триває.

3. Зберігається ембарго на ввезення з України зернових, кукурудзи, ріпаку, соняшнику, борошна, висівок, шроту та макухи.

4. Триває робота щодо збереження рівня сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

5.  У зв'язку з тим, що українська сторона заявила про мінімальне обмеження транзиту її сільгосппродукції через Польщу з квітня по червень цього року, МінАПК не зверталося із заявою про призупинення транзиту української сільгосппродукції через Польщу.

Нагадаємо, 28 березня відбулися українсько-польські перемовини стосовно питань розблокування кордону.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини