Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують зобов'язати держбанки продавати власні активи на електронних аукціонах

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №11138 щодо підвищення ефективності управління проблемною заборгованістю державних банків, яким передбачається зобов'язати держбанки продавати власні проблемні активи на електронних аукціонах.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, метою його прийняття є забезпечення ефективного застосування інструментів врегулювання заборгованості та визначення чіткої процедури реалізації проблемних активів державних банків.

Ним, зокрема, пропонується:

  • доповнити повноваження вищого органу державного банку щодо встановлення критеріїв управління проблемними активами держбанків (за виключенням стягнутого майна) шляхом застосування інструментів врегулювання заборгованості;

  • визначити, що держбанк здійснює продаж, передачу в оренду належного йому майна, активів на конкурентних засадах шляхом проведення електронних аукціонів з урахуванням вимог чинного законодавства;

  • вдосконалити застосування інструментів управління заборгованістю та встановити уніфікований механізм і послідовність реалізації проблемних активів держбанків;

  • затвердити реалізацію (продаж) проблемних активів на конкурентних засадах шляхом проведення електронних аукціонів в дворівневій електронній торговій системі, які дозволяють поступово зменшувати ціну продажу лоту.

На думку авторів цього проєкту Закону, його реалізація дозволить зменшити обсяг проблемних активів державних банків та стане важливим кроком до збільшення ліквідності та інвестиційної привабливості банківського сектору, вивільнення фінансового ресурсу банків, що надасть можливість спрямувати кошти на реалізацію пріоритетних програм та економічного зростання України.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини