Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет підтримав ухвалення у другому читанні законопроєктів про боротьбу з “чорним” експортом зерна

Реклама

Комітет рекомендував прийняти у другому читанні проєкти законів № 10168-2 та № 10169-2 про внесення змін до ПКУ, МКУ та низки інших законів щодо запровадження режиму експортного забезпечення. Про це повідомив Голова податкового Комітету ВР Данило Гетманцев.
Проєктом № 10168-2 надається право Кабміну запроваджувати режим експортного забезпечення щодо окремих видів товарів (переважно аграрна продукція за визначеними кодами УКТ ЗЕД), суть якого полягає у таких особливостях:

  • у разі запровадження Кабміном режиму експортного забезпечення встановлюється заборона експорту таких товарів суб'єктами ЗЕД, які не є платниками ПДВ;

  • забороняється експорт таких товарів за цінами нижчими, ніж мінімально допустимі експортні ціни (ціни визначатиме МінАПК у порядку, визначеному Кабміном);

  • до вивезення таких товарів платник повинен зареєструвати податкову накладку за ставками:

а) 0% - платники, у яких обсяг неповерненої валютної виручки не перевищує 20% (порядок розрахунку такого показника визначатиме КМУ);
б) 14 або 20% (за ставкою для внутрішнього постачання відповідного товару) - всі інші платники. Такі платники отримають змогу відкоригувати ставку ПДВ на 0% виключно після отримання податковою від банку інформації про завершення розрахунків за відповідною експортною операцією.

Нагадаємо, бізнес негативно реагував на таку ініціативу:  позиція ЄБАУЗА та Американської торговельної палати в Україні. Аграрії стурбовані можливою повною зупинкою експорту зерна з України через ухвалення Верховною Радою України законодавчих змін.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини