Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд скасував реєстр виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення

Реклама

Кабмін скасував Реєстр виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Також втрачають чинність рішення про внесення в реєстр та відповідні свідоцтва, які надавалися бізнесу, представленому в реєстрі. 

Цим же рішенням Уряд скасував норму, відповідно до якої Мінекономіки за участі Генштабу ЗСУ були визначені головними виконавцями робіт з легалізації програмного забезпечення в органах влади та боротьби з його нелегальним використанням. Норма була ухвалена ще на початку 2000-х та нині втратила актуальність.

«Уряд скасував застарілі та неефективні норми й процедури у сфері держрегулювання господарської діяльності, які лише обтяжували роботу бізнесу. З часу їх ухвалення нормативно-правове поле, що регулює сферу ІТ, було суттєво удосконалене. Сьогодні працюють більш дієві та ефективні механізми у сфері інформатизації,  інструменти кібербезпеки та захисту інформації, якими опікуються уповноважені органи - Мінцифри, Держслужба спецзв'язку та інші. Мінекономіки не є профільним органом у цій сфері, тож логічно, щоб непрофільні функції були зняті з Міністерства», - зазначив заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

Відповідно до рішення Уряду, інформація, що міститься в реєстрі, буде архівована та збережена.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини