Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено порядок ввезення деяких транспортних засобів як гуманітарної допомоги

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 9 квітня вніс зміни до постанови від 05.09.2023 р. N 953 "Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану", якими спростив порядок ввезення деяких транспортних засобів як гумдопомоги. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Згідно з документом, визнаються гуманітарною допомогою за декларативним принципом відповідно транспортні засоби, які ввозяться на митну територію України для потреб закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності для забезпечення медичного обслуговування населення, а саме:

  • легкові автомобілі з об'ємом двигуна не більш як 2 000 куб. сантиметрів;

  • легкові автомобілі з об'ємом двигуна не більш як 4 200 куб. сантиметрів для потреб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф;

  • автомобілі плагін-гібридні тa електромобілі, вартість яких не перевищує 190 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня року, в якому вони ввозяться на митну територію України;

  • транспортні засоби спеціального та спеціалізованого призначення (крім таксі, автомобілів інкасації).

Зміни ухвалено з метою приведення постанови N 953 у відповідність до Закону N 3448-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо ввезення, обліку, розподілу гуманітарної допомоги, особливостей оподаткування відповідних операцій та подання звітності».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста и бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини