Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Реклама

Верховна Рада на засіданні 10 квітня ухвалила законопроєкт №0242 про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Його підтримали 317 народних депутатів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Це не сама нова угода, це зміни до неї (додали послуги). Сама угода була укладена ще у 2017 році», - написав Ярослав Железняк.

Оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою підписали Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 23 вересня 2023 року під час візиту глави української держави до Канади.

Вона, зокрема, переводить торговельні відносини двох країн у новий вимір, оскільки при підготовці документу застосовано новий ліберальний метод в сфері послуг - дозволено все, що не заборонено.

Угода також включає оновлені глави про захист інтересів бізнесу, правила та процедури походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, розробку та адміністрування заходів та прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку.

Крім того, вона регулює фінпослуги, тимчасовий в'їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю і малі та середні підприємства.

Прогнозується, що реалізація закону дозволить завершити всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності змінами до Угоди, які сприятимуть подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами, дозволять вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринків товарів Канади, відкриють можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360для юриста и бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини