Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив до другого читання законопроєкт про євроінтеграцію ринку послуг автомобільного транспорту

Реклама

Комітет ВР з питань транспорту та інфраструктури рекомендував схвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №4560 щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність до законодавства ЄС. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Як зазначають у міністерстві, фактично, йдеться про євроінтеграцію послуг цієї сфери та адаптацію норм українського законодавства до актів ЄС.

Ухвалення законопроєкту в цілому дозволить:

  • підвищити рівень надання послуг з перевезень;

  • забезпечити відповідність українських автомобільних перевізників вимогам ЄС;

  • підвищити конкурентоспроможність національних перевізників на європейському ринку автомобільних перевезень;

  • забезпечити цифровізацію державних послуг на автомобільному транспорті.

Схвалена редакція законопроєкту визначає особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту (ЄС) № 1071/2009.

Важливим нововведенням також є запровадження системи отримання свідоцтв професійної компетентності менеджерів (управителей) з перевезень.

Крім того, законопроєктом пропонується впровадити механізм підтвердження бездоганної ділової репутації автомобільних перевізників. Остання - це сукупність підтвердженої інформації про перевізника щодо відповідності його діяльності вимогам законодавства. Наприклад, відсутність порушень, штрафів чи інших санкцій до перевізника.

Також передбачається визначити заходи впливу на автомобільних перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти щодо адміністративних правопорушень у сфері внутрішніх та міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів.

В Мінінфраструктури нагадали, що законопроєкт №4560 було внесено Урядом на розгляд Верховної Ради у грудні 2020 року. У жовтні 2022 року Парламент його схвалив у першому читанні.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть Legal Solution. Знаходьте пов?язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини