Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Чорногорія домовились про лібералізацію всіх вантажних перевезень

Реклама

Мінінфраструктури України домовилось із Міністерством транспорту і морських справ Чорногорії про “транспортний безвіз” для вантажних перевезень, інформує Урядовий портал.

Лібералізація всіх вантажних перевезень між країнами почне діяти з 1 червня 2024 року.

Окрім вантажних перевезень, команда Міністерства працює над розвитком регулярного та нерегулярного автобусного сполучення між державами.

«Важливо забезпечити наявність дозволів на нерегулярні рейси та можливість відкриття регулярного сполучення. Невдовзі очікуємо відкриття першого регулярного маршруту з Києва до Будви. Щодо нерегулярних дозволів, то цього року маємо доступні звичайні універсальні дозволи та дозволи на маятникові рейси з унікальною можливістю заміни групи пасажирів до 10%», - розповів заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Також, під час проведення перемовин було порушено питання можливості безпаритетного виконання пасажирських перевезень українськими компаніями. Наразі сторони погодили, що у разі, якщо чорногорський перевізник відмовляється виконувати маршрут, то українська компанія може обслуговувати цей маршрут самостійно.

Наразі можливість виконувати перевезення без потреби у спеціальних дозволах доступна до 36 країн, включно з країнами Європейського Союзу. В минулому році було відкрито таку можливість з Норвегією, Північною Македонією та продовжено відповідну угоду з Молдовою та Туреччиною.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини