Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні готують програму пільгових кредитів на встановлення сонячних панелей у приватних будинках

Реклама

Фонд розвитку підприємництва розробляє програму компенсації українцям тіла кредиту на встановлення сонячних панелей у приватних домогосподарствах. Про це повідомив голова правління ФРП Андрій Гапон під час пресконференції, передає Укрінформ.

За його словами, з пропозицією про підготовку нової програми підтримки енергетики, орієнтованої на фізичних осіб, до Фонду звернулося Міненерго.

«Це досить незвична для нас категорія реципієнтів, адже раніше ФРП орієнтувався лише на підтримку українського бізнесу - передусім, мікро-, малого й середнього підприємництва», - зазначив керівник ФРН.

Він пояснив, що ідея полягає в тому, щоб за рахунок додаткового фінансування власники приватних домогосподарств могли взяти споживчі позики в банках-партнерах нової бюджетної програми для компенсації тіла кредитів, виданих на встановлення сонячних панелей.

Також Андрій Гапон розповів про ідею створення каталогу готових рішень, як це зробили при втіленні програми «Додай енергії твоєму бізнесу». Тобто, прийшовши до одного з банків-партнерів для отримання «енергоефективного» кредиту, людина зможе ознайомитися з готовими проєктами й обрати найоптимальніше для себе рішення.

«За нашими підрахунками, 3 тис. домогосподарств зможуть встановити сонячні панелі у межах майбутньої програми. Таким чином, вони, по-перше, забезпечать себе енергією і принаймні в якісь періоди не залежатимуть від загальних мереж, а по-друге, зможуть продавати залишки державі. Сподіваюся, ми швидко напрацюємо механізм, який би задовольнив громадян України, котрі хочуть скористатися такими енергоефективними рішеннями», - резюмував Гапон.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини