Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українським агроекспортерам потрібно шукати альтернативні ринки збуту за межами ЄС — Висоцький

Реклама

З червня 2024 року Європейський Союз зможе запроваджувати обмеження на ввезення окремих видів агропродукції, якщо їх постачання перевищать квоту, тому експортерам варто диверсифікувати свої ринки збуту. Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, передає "Інтерфакс-Україна".

"Механізм такий. Практично самі обмеження вступають у дію з 5 червня поточного року. Якщо в певний момент, наприклад, 1 липня, 20 серпня, обсяг квот, за якими було запропоновано обмеження, буде досягнуто, тоді у Європейського Союзу є право протягом 14 днів ухвалити рішення про обмеження ввезення цієї продукції до кінця календарного року", - пояснив міністр.

Він уточнив, що цей механізм абсолютно новий в історії торговельних відносин - це "не класичні квоти або обмеження", тому, буде він застосований на практиці чи ні, покаже час.

Відповідаючи на запитання, чим це загрожує українським експортерам, Висоцький зазначив, що їм потрібно шукати альтернативні ринки збуту, оскільки розмір встановлених ЄС квот суттєво менший, ніж фізична можливість вирощувати сільгоспкультури в Україні.

Міністр підкреслив, що до літа є час, за який експортерам варто диверсифікувати свої ринки збуту.

Читайте також: Продовження пільгової торгівлі з ЄС: деталі

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини