Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія підтримала план, що визначає умови отримання Україною €50 млрд

Реклама

Європейська комісія підтримала запропонований урядом України план реформ в рамках механізму Ukraine Facility, яким визначаються умови надання фінансової підтримки Україні на загальну суму 50 мільярдів євро протягом 2024-2027 років. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Згідно з оцінкою Єврокомісії, український план відповідає цілям Ukraine Facility та визначає ключові реформ та інвестицій, які сприятимуть зростанню та залученню інвестицій для прискорення економічного зростання в середньо- та довгостроковій перспективі. Крім того, ним пропонуються адекватні механізми та заходи для захисту фінансових інтересів ЄС шляхом забезпечення впровадження моніторингу та звітності щодо Плану.

Ukraine Plan визначає 69 реформ і 10 інвестицій, розбитих на 146 якісних та кількісних показників. Реформи, запропоновані в рамках Плану, охоплюють 15 сфер, включаючи енергетику, сільське господарство, транспорт, «зелений» і цифровий перехід, людський капітал, а також державні підприємства, бізнес-середовище, державні фінанси та децентралізацію.

Після позитивної оцінки Єврокомісією Плану щодо України країни-члени мають один місяць, щоб ухвалити імплементаційне рішення Ради, запропоноване Комісією.

Ухвалення імплементаційного рішення Ради дозволить Комісії виділити до 1,89 мільярда євро попереднього фінансування, поки не почнуться регулярні виплати, пов'язані з впровадженням реформ та інвестиційними показниками в рамках Ukraine Plan.

«Платежі будуть виплачені за умови виконання узгоджених кроків щодо реформування та інвестицій, викладених у додатку до Рішення Ради про виконання. Крім того, фінансова підтримка в рамках Плану щодо України буде надана за умови, що Україна продовжуватиме підтримувати та поважати ефективні демократичні механізми», - наголошується у повідомленні.

Нагадуємо, 27 лютого Європейський Парламент ухвалив рішення про виділення Україні фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро у рамках інструменту Ukraine Facility.

Відповідно до Ukraine Facility, Уряд України спільно з Європейською Комісією повинен був підготувати План України з переліком реформ, які Україна впроваджуватиме протягом дії Інструменту.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини