Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент ухвалив рішення про виділення Україні 50 млрд євро

Реклама

Європейський Парламент на засіданні 27 лютого ухвалив рішення про виділення Україні фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Кошти виділятимуться протягом 2024-2027 років у рамках програми Ukraine Facility.

Згідно з інституційними процедурами ЄС, зазначене рішення також має підтримати Рада Європейського Союзу, після чого воно набуде чинності.

Відповідно до Ukraine Facility, Уряд України спільно з Європейською Комісією має підготувати План України, що складатиметься з переліку реформ, які Україна впроваджуватиме протягом дії Інструменту.

"Виконання зазначеного Плану є передумовою для отримання Україною пільгових кредитних та грантових коштів для фінансування видатків держбюджету на суму 39 млрд євро", - наголошують у міністерстві.

План, зокрема, передбачатиме 15 ключових напрямів реформування, зокрема сфери, що належать до безпосередньої компетенції Мінфіну: управління державними фінансами, протидія відмиванню грошей, фінансові ринки.

Нагадаємо, 1 лютого лідери ЄС досягли домовленості про виділення макрофінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини