Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна отримав в управління 49% мережі АЗС Shell

Реклама

В управління Фонду держамайна надійшли санкційні активи росіянина Едуарда Худайнатова. Зокрема йдеться про 49% ТОВ "Альянс Холдинг", яке керує українською мережею автозаправних станцій під брендом Shell. Про це повідомляє пресслужба фонду.

Також ФДМУ передано 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», що володіє нафтобазою та нерухомістю.

Едуард Худайнатов є колишнім топ-менеджером російської державної компанії "Роснефть" та власником "Незалежної нафтогазової компанії". У червні 2022 року він потрапив під санкції Європейського Союзу, у жовтні 2022 року - України.

Наразі ФДМУ здійснює процес очищення цих активів від арештів та заборон з метою реєстрації права власності за державою». Отримані від продажу санкційного майна кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

Раніше, 2 квітня, Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляцію Мін'юсту, стягнувши на користь держави 49% ТОВ «Альянс Україна», якому належить мережа АЗС Shell.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини