Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Детінізація ринку торгівлі вживаними авто: проєкт пройшов перше читання

Реклама

Рада прийняла за основу законопроєкт № 9083 , який передбачає дерегуляцію та детінізацію ринку торгівлі вживаними транспортними засобами, повідомив співавтор проєкту Данило Гетманцев.

"Ринок вживаних авто до війни складав 1,7 млн авто на рік. У 2023 році 780 тисяч. Цього року очікуємо 1,5 млн. І тільки 2,5% від цього продаються в білу. Від продажу автівки в білу держава отримує в середньому 19,8 тис.грн. Від продажу в чорну - 0. Але для роботи білого ринку є перешкода. Вимога додаткової реєстрації авто на посередника з купою непотрібних довідок. Скасування безглуздої державної реєстрації вживаних автомобілів торгуючою організацією на себе, навіть якщо вона їх купує як товар для подальшого перепродажу - стане запорукою для виведення з тіні ринку, розширення діяльності білих автотрейдерів та ліквідації схем, через які бюджет недоотримує податки", - зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, цей проєкт було зареєстровано у ВР 6 березня 2023 року. Документом пропонується внесення змін до:

  • Закону України «Про дорожній рух» в частині звільнення суб'єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов'язку перереєстровувати на себе вживані транспортні засоби, які були придбані як товар для їх наступного продажу кінцевим споживачам.

  • Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», в частині звільнення суб'єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов'язку подавати до сервісних центрів МВС документи з відміткою відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття на військовий облік (зняття з військового обліку) вживаних транспортних засобів, які були придбані як товар для їх наступного продажу кінцевим споживачам.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини