Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР з питань євроінтеграції ухвалив висновок щодо проєкту про перезавантаження БЕБ

Реклама

Комітет з питань інтеграції України до ЄС на засіданні 23 квітня розглянув низку законопроєктів, зокрема проєкт № 10439 про внесення змін до Закону України "Про Бюро економічної безпеки України" щодо удосконалення роботи Бюро.

Проєкт розроблено в рамках реалізації фіскальних структурних реформ, передбачених Меморандумом з МВФ, з метою удосконалення правових засад діяльності БЕБ. Законопроект спрямований на удосконалення правових засад діяльності Бюро, зокрема у частині:

  • формування складу конкурсної комісії для відбору його Директора на підставі пропозицій міжнародних та іноземних організацій, які відповідно до міжнародних або міждержавних угод надають Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції, реформи органів правопорядку, а також повноважень цієї комісії. Можливості проходження служби в БЕБ на підставі контракту про проходження служби;

  • формування складу Комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності БЕБ та її повноважень.

Комітет ухвалив висновок, що проєкт не суперечить міжнародно-правовим зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції, але потребує доопрацювання в частині забезпечення належного рівня захисту персональних даних та права на приватне життя.

Нагадаємо, законопроєкт про перезавантаження БЕБ пройшов перше читання. Бізнес заявляє про необхідність чесного перезавантаження БЕБ.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Читайте також:

Перезавантаження БЕБ: що пропонує влада та бізнес

Реформа БЕБ - очікування vs реальність: що потрібно змінити, щоб зменшити тиск на бізнес?

Перевірки БЕБ: поради керівнику

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини