Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова НБУ анонсував заходи валютної лібералізації найближчими тижнями

Реклама

Національний банк готує низку кроків з валютної лібералізації, зокрема розглядає можливість зняття обмежень на виведення валюти для обслуговування старих боргів. Про це заявив Голова НБУ Андрій Пишний під час брифінгу, повідомляє Економічна правда.

"Наразі ми бачимо наявність достатніх передумов для того, щоб продовжити процес валютної лібералізації відповідно до тієї стратегії, яка була затверджена у рамках нашої взаємодії з МВФ", - сказав очільник НБУ.

Він нагадав, що ця стратегія побудована не на календарному графіку, а на передумовах, досягнення яких дозволяє регулятору робити наступні кроки щодо пом'якшення введених валютних обмежень.

За словами Андрія Пишного, в НБУ бачать підстави для того, щоб завершити перший етап, який передбачає певні послаблення щодо нових дивідендів, скасування заборони на імпорт послуг і валютну лібералізацію у можливості обслуговуванні старих боргів.

Він додав, що НБУ знаходиться на фінальному етапу калібрування прийняття цих рішень, про які буде оголошено найближчим часом.

Для великого бізнесу зняття відповідних обмежень дозволить обслуговувати свої зовнішні кредити та єврооблігації.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини