Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які категорії чоловіків зможуть отримати документи за кордоном - роз’яснення від паспортного сервісу

Реклама

Кабінет Міністрів постановою №443 від 23 квітня 2024 року вніс зміни до процедури отримання паспортних документів, якими, зокрема, заборонив видачу паспортів чоловікам призовного віку за межами України.

Нові правила набули чинності з 25 квітня 2024 року.

У зв'язку з цим ДП "Документ" просить врахувати наступну інформацію при зверненні до його закордонних філій.

Так, чоловіки віком від 18 до 60 років, які подали заяви-анкети, починаючи з 25 квітня 2024 року, зможуть отримати паспортні документи виключно в органах ДМС на території України. Пересилання документів до закордонних філій ДП «Документ» не здійснюватиметься.

Водночас залишаються категорії, які зможуть отримати паспортні документи за кордоном. Така можливість доступна для осіб, визначених пунктами 2-1 - 2-3 та 2-7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, за наявності відповідних підтверджуючих документів. Серед таких осіб:

  • люди з інвалідністю;

  • опікуни над особами з інвалідністю;

  • батьки дітей з інвалідністю;

  • особи, які потребують постійного догляду;

  • супроводжуючі важкохворих дітей;

  • особи зі складу сил оборони та безпеки;

  • постраждалі внаслідок військової агресії рф проти України, які виїхали на лікування за кордон.

В ДП «Документ» звертають увагу, що видача паспортних документів громадянам, які подали заявки до 25 квітня 2024 року, відбувається у порядку, що діяв до набрання чинності Постанови №443 після усунення технічних несправностей.

Нагадаємо,з 23 квітня консульства України тимчасово припинили надання послуг чоловікам призовного вік, а МЗС надало відповіді на поширені питання щодо тимчасових обмежень.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини