Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адаптація режиму Дія Сіті до умов воєнно стану: бізнес позитивно оцінює проєкт

Реклама

Як ми вже повідомляли, Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 9319 щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні. Цей проєкт має адаптувати режим Дія Сіті до умов воєнного стану в Україні.

В Європейській Бізнес Асоціації вітають таке рішення парламентарів та наголошують на необхідності прийняття законопроєкту в цілому, оскільки він вдосконалює режим Дія Сіті та нівелює існуючі до цього у тексті колізії. Зокрема, колізія в Податковому кодексі не дозволяла малим компаніям ставати резидентами Дія Cіті і користуватися пільгами - тепер це питання вирішується за допомогою змін передбачених проєктом.

Окрім цього, законопроєктом пропонується вирішити питання потенційної участі країни-агресора у Дія Сіті - тобто після прийняття законопроєкту, якщо прямий або опосередкований власник часток юридичної особи є резидент держави-агресора - такі компанії не зможуть бути резидентами Дія Сіті, незалежно від того, де ці люди зараз перебувають.

Також законопроєктом передбачаються зміни, які надають можливість гіг-спеціалістам під час виконання робіт та/або надання послуг за гіг-контрактом здобувати освіту, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти. Передбачається уточнення особливостей оподаткування зарплати та (або) винагороди за гіг-контрактом спеціалістів резидента Дія Сіті. Додатково проєктом вносяться уточнення особливостей розміру ЄСВ, що сплачується за спеціалістів резидента Дія Сіті.

ІТ Комітет Європейської Бізнес Асоціації щиро дякує Міністерству цифрової трансформації України за підтримку ІТ-галузі та відмічає роботу профільного Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики - адже попередні пропозиції Асоціації були також враховані під час доопрацювання тексту до першого читання, за що бізнес-спільнота вдячна та очікує на прийняття проєкту у другому читанні.

Керуй бізнесом на 360! Рішення LIGA360 допоможе оцінити бізнес-зв'язки, миттєво отримувати інформацію про зміни воєнного стану, моніторити свою ділову репутацію та знаходити відповіді на щоденні виклики. Замов LIGA360 для керівника прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини