Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників: що змінилося з 10 травня

15 травня 2024, 14:00
5211
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 8 травня 2024 р. № 520 вніс зміни до Порядку № 76 щодо бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану. Проте це суттєво не змінює самої процедури бронювання та переважно стосується обмеженого кола суб'єктів, працівники яких можуть бути заброньовані.

Як і раніше, у п. п. 6 - 8 Порядку № 76 визначено алгоритми бронювання працівників залежно від того, на якому саме підприємстві вони працюють. І цей алгоритм не змінився.

Зокрема, якщо мова йде про працівників підприємства, якому встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), то воно повинно подавати список військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, до органу державної влади, іншого державного органу, який установив (довів) мобілізаційне завдання (замовлення).

Після перевірки отриманих даних орган, який установив (довів) мобілізаційне завдання (замовлення), протягом 5 робочих днів із дня отримання списку має подати його на погодження. Але якщо раніше погоджувати потрібно було в Генштабі ЗСУ (СБУ, Службі зовнішньої розвідки), то з 10.05.2024 погодження здійснює не Генштаб ЗСУ, а Міноборони.

Але дещо змінено алгоритм бронювання для суб'єктів, діяльність яких пов'язана із забезпеченням ЗСУ або інших військових формувань.

У п. 7 Порядку № 76 визначено, що список на погодження до Міноборони мають подавати підприємства (установи, організації), які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ.

Якщо підприємство (установа, організація) здійснює виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб інших військових формувань, то список потрібно подавати до "центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво такими військовими формуваннями, і до СБУ, в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому". Ці органи проводять перевірку:

- повноти заповнення списку;

- наявності наданого до нього обґрунтування;

- дотримання вимог щодо кількості військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

Після цього вони передають список на погодження Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки) у строк не більше ніж 5 робочих днів із дня отримання списку.

Запрошуємо на вебінари:

"МОБІЛІЗАЦІЯ, ШТРАФИ, БРОНЮВАННЯ. Мобілізаційні зміни з 18 травня. Оновлення даних в ТЦК за 60 днів"

"Бронювання військовозобов'язаних працівників"

Корисними на цю тему є також публікації:

Бронювання працівників підприємств: актуальні питання для роботодавців

Заброньований зовнішній сумісник: що з військовим обліком у роботодавців за основним місцем роботи й за сумісництвом

Заброньований працівник звільняється: про що має пам'ятати роботодавець

Бронювання працівників: як скласти довідку про середню зарплату

Перевірки ТЦК: ризики для роботодавця

Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини