Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки скасовує відстрочки для працівників деяких технологічних компаній та прискорить оновлення правил бронювання

Реклама

Мінекономіки скасовує наказ про бронювання військовозобов'язаних працівників деяких техногологічних компаній на фоні суспільного резонансу для уточнення ситуації, а також прискорить роботу над підготовкою змін до постанови Кабінету Міністрів №76. Про це заявила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба міністерства.

«З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, щоб вона відповідала вимогам часу і потребам бізнесу”, - повідомила Юлія Свириденко.

Вона додала, що буде проведено аналіз окремо по кожній компанії, щоб знайти оптимальне рішення.

Передумови:

Народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Федієнко оприлюднив у своєму Telegram-каналі фото наказу Мінекономіки від 8 квітня 2024 року № 8572 про бронювання на шість місяців військовозобов'язаних працівників наступних компаній: ТОВ «Гловоапп Україна», ДП «CCM», ТОВ «Агрі Чейн», ТОВ «Фавбет Тек», ТОВ «Kорт», ТОВ «Віза Україна».

Це спричинило суспільний резонанс та хвилю критики в соцмережах, оскільки очевидний зв'язок з обороною серед зазначених компаній має лише ТОВ "Корт", яке займається проєктуванням легкої бронетехніки, модернізацією та ремонтом бронетранспортерів, розробкою засобів РЕБ та антидронових систем.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини