Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив правила бронювання для підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та енергетичного комплексу

Реклама

Кабмін постановою від 14 травня 2024 р. № 555 оновив положення своєї постанови № 76 щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Зміни спрямовані на створення необхідних умов для бронювання працівників підприємств, установ і організацій, паливно-енергетичного комплексу та їх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, надання послуг, виготовлення та/або поставку обладнання, інші інженерно-технічні заходи, що спрямовані на відновлення зруйнованого/пошкодженого внаслідок збройної агресії рф майна об'єктів критичної інфраструктури, безперебійне функціонування Об'єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України в особливий період, перелік яких затверджується Міненерго.

Змінами, серед іншого, встановлено, що військовозобов'язані керівники та їх заступники, а також працівники підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, що визначені Мінцифри критично важливими для функціонування економіки в особливий період у сфері цифровізації, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Також до них не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

Абзац 1 п. 7 Порядку також доповнено нормою, що  підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних Сил), утворених відповідно до законів України, можуть подати список до Мінцифри, якщо йдеться про підприємства, які надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури.

Військовозобов'язані технічні працівники, включені наказом керівника підприємства до складу аварійно-відновлювальних бригад підприємств, що забезпечують роботу електронних комунікаційних мереж у період знеструмлень та здійснюють роботи з аварійного відновлення мереж електронних комунікацій на територіях Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей, які визначені Мінцифри критично важливими для функціонування економіки в особливий період у сфері цифровізації, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Як HR-спеціалісту ефективно оперувати із щоденним потоком інформації? На ІТ-платформі LIGA360:HR. Знаходьте відповіді з гострих питань кадрового адміністрування, правові позиції, новини й аналітику. Дізнайтеся більше про переваги LIGA360:HR за посиланням. 

Запрошуємо на вебінари:

"МОБІЛІЗАЦІЯ, ШТРАФИ, БРОНЮВАННЯ. Мобілізаційні зміни з 18 травня. Оновлення даних в ТЦК за 60 днів"

"Бронювання військовозобов'язаних працівників"

Корисними на цю тему є також публікації:

Бронювання працівників: що змінилося з 10 травня

Бронювання працівників підприємств: актуальні питання для роботодавців

Заброньований зовнішній сумісник: що з військовим обліком у роботодавців за основним місцем роботи й за сумісництвом

Заброньований працівник звільняється: про що має пам'ятати роботодавець

Бронювання працівників: як скласти довідку про середню зарплату

Перевірки ТЦК: ризики для роботодавця

Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини