Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила законопроєкт про реформу автострахування

Реклама

Верховна Рада на засіданні 21 травня ухвалила у другому читанні євроінтеграційний законопроєкт про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (№8300). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєктом, зокрема, передбачається:

  • поступове підвищення розмірів страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених в країнах Європейського Союзу.

  • запровадження швидкого здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів до введення Закону в дію (зараз це роки, а пропонується до 90 днів).

  • запровадження прямого врегулювання у всіх випадках ДТП, в яких шкода завдана лише транспортному засобу, що дозволить потерпілій особі звертатись за страховою виплатою до свого страховика, навіть якщо винуватець не застрахований;

  • розширення застосування "європротоколу", тобто оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції.

Ярослав Железняк додав, що народні депутати домовились найближчим часом внести у законодавство низку важливих правок для індустрії страхування.

Усі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень і інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтесь більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини