Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ЄС затвердила план про використання доходів від заморожених активів Центрального банку рф на користь України

Реклама

Рада ЄС дає зелене світло використанню чистих надприбутків, отриманих від заморожених російських активів, для підтримки самооборони та відновлення України. Про це йдеться у пресрелізі Ради.

Це означає, що центральні депозитарії, які тримають російські суверенні активи та резерви на суму понад 1 мільйон євро, зроблять фінансовий внесок із відповідного чистого прибутку, накопиченого з 15 лютого 2024 року.

Ці суми будуть виплачуватись Центральними депозитарними банками ЄС раз на два роки та використовуватимуться для подальшої військової підтримки України через Європейський фонд миру, а також для підтримки потужностей оборонної промисловості України та її потреб у відбудові за програмами ЄС, за таким розподілом:

  • Європейський фонд миру 90%

  • Програми ЄС, які фінансуються з бюджету ЄС 10%

Цей розподіл буде переглядатися щорічно. Вперше до 1 січня 2025 року.

Центральним депозитаріям буде дозволено тимчасово зберігати частку в розмірі близько 10% фінансового внеску для дотримання статутного капіталу та вимог щодо управління ризиками з огляду на вплив війни в Україні щодо активів, якими володіють Центральні депозитарні банки.

Постійне представництво Чехії в ЄС повідомило, що йдеться про €2,5-€3 млрд на рік.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі.?Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини