Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді працюють над законопроєктом про підвищення податків

Реклама

Кабмін працює над законопроєктом про підвищення податків, пише Економічна правда з посиланням на джерела Forbes.

Зміни стосуються ПДВ та військового збору, який можуть не лише підвищити, а й запровадити для ФОП на спрощеній системі оподаткування.

"Військовий збір в уряді планують підвищити з 1,5% до 5%, кажуть троє депутатів Ради. Аналогічну ставку податку в 5% можуть запровадити й для ФОПів, стверджують двоє депутатів з фінансового-економічного блоку", - пише видання.

Щодо підвищення ПДВ поки тривають дискусії. Йдеться про підвищення на 2-3%.

За розрахунками Forbes, підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5% для найманих працівників (без урахування можливого запровадження військового збору для ФОП) може принести бюджету додатково 90-100 млрд грн на рік.

Підвищення ставки ПДВ на 1% дасть близько 40 млрд грн додаткових річних доходів. У разі підвищення ПДВ на 2-3% доходи до бюджету можуть зрости на 70-120 млрд грн.

До Ради відповідний законопроєкт може потрапити наприкінці червня - початку липня. Якщо документ ухвалять швидко, то оновлені ставки запрацюють не раніше вересня.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини