Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк пропонує оновити порядок здійснення банками депозитних операцій

Реклама

Національний банк пропонує оновити Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій та операцій з ощадними сертифікатами банку. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Як зазначається, це зумовлено необхідністю приведення окремих вимог зазначеного Положення у відповідність до законодавства, зокрема, з введенням у дію Закону від 01.12.2022 № 2801-ІХ та прийняттям Положення про використання електронного підпису та електронної печатки.

Так, Нацбанк пропонує виключити норму, що надавала можливість фізичним особам використовувати для підпису договору банківського вкладу в електронній формі лише цифровий власноручний підпис.

Замість цього передбачатиметься можливість під час підписання вкладником з банком електронних документів використовувати кваліфікований електронний підпис, цифровий власноручний підпис, удосконалений електронний підпис з кваліфікованим сертифікатом, а також інший електронний підпис, у разі якщо використання іншого електронного підпису попередньо визначено договором між вкладником та банком.

Відповідні норми містить проєкт постанови "Про внесення змін до Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій та операцій з ощадними сертифікатами банку" що пропонується для громадського обговорення.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини