Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США попередили європейські банки про ризики продовження роботи в рф

Реклама

 Міністр фінансів США Джанет Єллен у коментарі Reuters заявила, що європейські банки, які працюють у росії, стикаються з зростаючими ризиками і США розглядають можливість посилення своїх вторинних санкцій проти банків, які допомагають транзакціям для військових зусиль росії.

«Ми розглядаємо потенційно більш жорстке посилення наших санкцій проти банків, які ведуть бізнес у росії», - сказала Єллен в інтерв'ю Reuters, відмовившись надати деталі та не назвавши банки, проти яких вони можуть бути спрямовані.

Єллен сказала, що санкції, пов'язані з операціями банків у росії, будуть запроваджені лише "якщо для цього буде причина, але діяльність у росії створює дуже великий ризик".

Щодо австрійського банку Raiffeisen Bank International та італійського банку UniCredit, Єллен зазначила: "Я вважаю, що їхні керівники порадили їм бути надзвичайно обережними щодо того, що вони там роблять".

Reuters нагадує, що нові вторинні санкції президента США Джо Байдена дають Міністерству фінансів повноваження відключати банки від фінансової системи США, якщо буде виявлено, що вони допомагають в обхід первинних санкцій проти росії та інших організацій через війну москви в Україні.

Єллен та інші посадові особи Міністерства фінансів США заявили, що економіка росії все більше стає "економікою війни", що ускладнює розрізнення між цивільними та військовими операціями чи операціями подвійного призначення.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360 надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Читайте також: Ризики взаємодії іноземних компаній з юрисдикціями, що перебувають під санкціям США

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини