Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ оштрафував фінансову компанію за порушення правил реклами фінпослуг

Реклама

Нацбанк інформує про виявлені факти порушення ТОВ “ФАСТ КРЕДИТ” вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг у частині, що регулює рекламу у сфері фінансових послуг, а також вимог нормативно-правового акта Національного банку щодо зобов'язання надання достовірної інформації. 

Йдеться про порушення вимог Законів України “Про споживче кредитування” та  “Про рекламу”, а також Положення про інформаційне забезпечення фінансовими установами споживачів щодо надання послуг споживчого кредитування, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 05 жовтня 2021 року № 100, в частині реклами споживчого кредиту.

Також ТОВ “ФАСТ КРЕДИТ” порушено вимоги нормативно-правового акта Національного банку, а саме: пункту 29 розділу V Положення про здійснення Національним банком України нагляду за додержанням об'єктами нагляду законодавства України про захист прав споживачів фінансових послуг та обмежених платіжних послуг, вимог щодо взаємодії із споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 02 вересня 2022 року № 198, в частині надання на запит Національного банку достовірної інформації.

Національний банк наклав на компанію штрафи за вищезазначені порушення в розмірі 95 000,00 грн, а саме за:

  • порушення встановлених законодавством вимог до реклами на ринках фінансових послуг - у мінімальному розмірі 85 000,00 грн;

  • надання Національному банку недостовірної інформації - в розмірі 10 000,00 грн.

Читайте також: Заходи впливу НБУ: як фінустановам не натрапити на штрафи

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З рішенням LIGA360. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини