Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генератори у воєнний час: операції з пальним та податковий облік

3 червня 2024, 16:09
491
0
Автор:
Реклама

Наразі Україна переживає скрутні часи, коли вкрай бракує електроенергії. Для того щоб продовжувати діяльність, багатьом підприємствам доводиться придбавати генератори.

Податковий облік генераторів має певні особливості, про це детально можна почитати у матеріалі "Генератори у воєнний час: податковий облік", зокрема:

  • Як класифікувати генератори

  • Облік з податку на прибуток

  • ПДВ

  • Єдиний податок

  • Екологічний податок

  • Дозвіл на викиди

Генератори, як відомо, працюють на пальному, обіг якого "жорстко" відстежується навіть у воєнний час. Водночас саме для "генераторного" пального законодавці встановили спрощений порядок акцизного обліку, про що розповімо у статті "Генератори у воєнний час: операції з пальним".

Нині частішають ситуації, коли орендовані приміщення передають в оренду разом із генератором. За такими операціями у власника приміщення виникають питання щодо особливостей відображення в обліку генераторів, якими користуватимуться орендарі. Ці моменти розглянемо у статті "Генератори у воєнний час: орендодавець купує для приміщення, яке здає в оренду".

Доступ до аналітики LIGA ZAKON є у рішеннях LIGA 360. Залишайте заявку, щоб замовити рішення та отримати презентацію для вашої компанії. 

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини