Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Додаткові підстави звільнення працівників: Рада врахувала пропозиції Президента

Реклама

Верховна Рада погодилася з пропозиціями Президента Володимира Зеленського та виключила із законопроєкту №7731 норму про право роботодавця на звільнення працівника за ненадання інформації про зв'язки з фізичними особами, які перебувають на території рф або на тимчасово окупованій території України. Законопроєкт прийнято повторно як закон з урахуванням пропозицій Президента.

Отже ст. 40 КЗпП буде доповнено новими підставами розірвання трудового договору роботодавцем:

  • набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України;

  • невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації в частині положень, передбачених частиною другою статті 142 цього Кодексу.

При цьому частину другу статті 142 доповнили новими положеннями, згідно з якими складовою правил внутрішнього трудового розпорядку можуть бути правила поведінки на підприємстві, в установі, організації, які містять положення, зокрема, про зобов'язання працівників про нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

У законопроєкті також наголошується, що встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та / або об'єктах чи операторах критичної інфраструктури є обов'язковим.

Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте LIGA360: HR-Менеджер прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини