Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зобов'язаний роботодавець спрямовувати працівника до ТЦК для оновлення даних

10 червня 2024, 14:24
7115
0
Автор:
Реклама

Припис пп. 1 п. 2 розд. ІІ Закону № 3633 вимагає від громадян України, віком від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку, до 17 липня 2024 року включно оновити свої дані чи стати на облік (розлогіше про це читайте у матеріалах "Мобілізаційні зміни: важливі акценти для військового обліку""Вимоги від ТЦК та СП: хто їх отримуватиме та які наслідки""Мобілізаційні зміни - 2024: чи стосуються жінок"), і тут не прописано жодної вимоги для роботодавця, а отже не може й бути відповідальності.

Проте, з іншого боку - є п. 34 Порядку № 1487, яким для роботодавця передбачено вимогу про постійне інформування відповідних районних (міських) ТЦК, органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів про призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які порушують правила військового обліку, для притягнення їх до відповідальності згідно із законом.

Чинне законодавство не містить вимоги для роботодавця інформувати працівників, які перебувають на військовому обліку, про зміни в законодавстві чи видавати наказ із вимогою оновити дані. Однак роботодавець зобов'язаний мати всю актуальну інформацію щодо працівників, які перебувають на військовому обліку, аби на підприємстві не було порушень ведення військового обліку.

Оскільки оновлення даних працівників може вплинути на військовий облік у роботодавця, можемо запропонувати останнім усе-таки скласти повідомлення. Детальніше за посиланням

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Радимо також звернути увагу на такі публікації:
"Чи обов'язково вже зараз замінити стару форму військово-облікового документа на нову"
;

"Працівник без військово-облікового документа: як мінімізувати ризики";

"Працівниця з медичною або фармацевтичною спеціальністю: як вести військовий облік";

"Як оформити відстрочку в ТЦК та СП: нові правила й вимоги";

"Оповіщення працівників, вручення повісток та інші вимоги для роботодавців із 18 травня 2024 року";

"Чи повинен резидент Дія Сіті вести військовий облік";

"Чи потрібно ФОП із найманими працівниками вести військовий облік?";

"Бронювання працівників: як інформувати ТЦК та СП з 18 травня 2024 року".

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини