Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укрнафта" побудує газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції

Реклама

«Укрнафта» за підтримки ЄБРР розпочне будівництво потужностей маневрової генерації електроенергії - газопоршневих та газотурбінних теплоелектростанцій. Про це повідомляє пресслужба компанії.
«Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав меморандум з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України», - зазначається у повідомленні.
Ці кошти планують розподілити між державними енергетичними компаніями, серед яких і «Укрнафта».
За словами директора ПАТ «Укрнафта» Сергія Корецького, йдеться про зведення нової, більш ефективної та екологічної розподільчої генерації.

"Це будуть газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції, робота яких, зокрема, дозволить зробити вклад у покриття втрачених потужностей", - уточнив Корецький.
В компанії наголошують, що запуск нових енергетичних напрямків діяльності є кроком щодо розширення ланцюжка доданої вартості, коли не газ продається, як товар, а безпосередньо електроенергія. Такий концепт є частиною ESG-стратегії «Укрнафти».

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини