Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У США заборонять продаж програм російської "Лабораторії Касперського"

Реклама

20 червня адміністрація Джо Байдена оголосила про плани заборонити продаж антивірусного програмного забезпечення, виробленого російською "Лабораторією Касперського", у Сполучених Штатах, а міністр торгівлі Джина Раймондо заявила, що вплив росії на компанію становить значний ризик для безпеки, повідомляє Reuters.

Доступ російського програмного забезпечення до комп'ютерних систем у США може дозволити йому викрадати конфіденційну інформацію, встановлювати шкідливі застосунки або затримувати критичні оновлення, посилюючи загрозу, , повідомило джерело інформагентства, зазначивши, що серед клієнтів Kaspersky є постачальники критичної інфраструктури, державні та місцеві органи влади.

Нові обмеження на вхідні продажі програмного забезпечення Kaspersky, які також заборонятимуть завантаження оновлень програмного забезпечення, перепродаж і ліцензування продукту, починають діяти 29 вересня, через 100 днів після публікації, щоб дати компаніям час знайти альтернативи. Новий бізнес Касперського в США буде заблоковано через 30 днів після оголошення обмежень.

Міністерство торгівлі також внесе в список два російських і один британський підрозділ Касперського за співпрацю з російською військовою розвідкою для підтримки цілей кіберрозвідки москви.

Російський бізнес Касперського вже підпадає під масштабні експортні обмеження США через вторгнення москви в Україну. Але його британському підрозділу тепер буде фактично заборонено отримувати товари від американських постачальників, зазначили в Reuters.

Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами - з новою LIGA360. Досліджуй міжнародні зв'язки українських компаній. Дізнайся деталі, замовивши презентацію саме для тебе. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини