Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Темпи просування України у переговорному процесі щодо членства у ЄС залежатимуть від виконання реформ - очільниця МЗС Бельгії

Реклама

25 червня у Люксембурзі розпочалася перша Міжурядова конференція щодо вступу України в ЄС.

Як повідомляє Європейська правда, очільниця МЗС Бельгії Аджа Лябіб на Міжурядовій конференції заявила, що темпи просування України у переговорному процесі про членство у ЄС передусім залежатимуть від виконання реформ у рамках так званого фундаментального кластера, до якого входять передусім реформи у сфері верховенства права. 

Процес переговорів спрямований на те, щоб Україна повною мірою перейняла так звані EU aquis і забезпечувала їхнє практичне виконання.  

"ЄС очікує, що Україна продовжить демонструвати надійність обіцянок і політичної волі, впроваджуючи необхідні реформи і досягаючи відчутного прогресу у фундаментальному кластері. Активна участь громадянського суспільства у процесі реформ залишається важливою для досягнення успішного їх впровадження у довгостроковій перспективі", - зазначила Лябіб. 

Україні потрібно буде продовжити реформи у сфері верховенства права і базових прав людини, посилювати демократичні інституції, продовжувати реформу державного управління, а також рухатися до відповідності економічним критеріям. 

"Особливу увагу слід буде приділити судовій реформі, боротьбі з корупцією, а також захисту і недискримінаційному ставленню до осіб, що належать до національних меншин", - зазначила вона. 

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини