Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пропонує збільшити штраф за невиконання заходів проти незаконних P2P платежів

Реклама

Нацбанк пропонує податковому Комітету ВР збільшити штраф за невиконання заходів проти незаконних P2P платежів до 5% від обороту. Про це повідомив голова Комітету Данило Гетманцев під час Банківського форуму, організованого "Економічною правдою".

Таку пропозицію хочуть реалізувати у межах проєкту № 11043, який містить ряд заходів на більш жорстке регулювання відносин, задля протидії незаконних переведень.

Гетманцев запевнив, що такі заходи будуть більш болісними не для банків, а для "фінок". 

"Я хочу, щоб усі присутні почули, ця схема (незаконні P2P платежі) неможлива без участі посадовців, менеджерів комерційних банків. Жодна мережа дроперів не може існувати без сприяння і активної допомоги того чи іншого банку, тому і дії НБУ спрямовані по відношенню до комерційних банків щодо вимог по здійсненню фінансового моніторингу", - зазначив він.

Зауважимо, що проект 18 червня включили до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання. Детальніше про проект читайте тут

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини