Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування ввізного мита та ПДВ на енергетичне обладнання: з'явилися альтернативні проєкти

Реклама

Раніше на розгляд Парламенту надійшли проєкти щодо змін до Податкового кодексу (проєкт № 11343) та Митного кодексу (проєкт № 11344), якими пропонується запровадження короткострокових стимулюючих податкових та митних пільг для сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України.

Зокрема, пропонується до 1 червня 2025 року звільнити від ввізного мита та ПДВ гідравлічні турбіни, парові турбіни, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі (від 7,5 кВ·А до 375 кВ·А, 375-750, понад 750), інвертори, фотоелектричні елементи, комплектуючі для виробництва трансформаторів.

25 червня у Раді зареєстрували альтернативні проєкти № 11343-1 та № 11344-1, якими пропонують звільнити від мита та ПДВ вже до 31 грудня 2025 року обладнання для побудови та відновлення вітроелектростанцій, сонячних електростанцій, гідроелектростанцій, теплових електростанцій, газопоршневих та газотурбінних електростанцій, накопичувачі електроенергії (крім акумуляторів для автомобілів).

Крім того, пропонується тимчасово, на період дії воєнного стану, але не довше ніж по 31 грудня 2025 року, звільнити від мита та ПДВ операції імпорту товарів, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, у яких стороною є Секретаріат Енергетичного Співтовариства, укладеними між постачальниками товарів та/або надавачами послуг та суб'єктами господарювання, що мають ліцензії на окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії (виробництво електричної енергії, передача електричної енергії, розподіл електричної енергії) та природного газу (транспортування, розподіл і постачання природного газу).

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини