Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ у червні оштрафував банки та сервіси мікрокредитів за порушення фінмоніторингу

Реклама

НБУ інформує про застосування у червні 2024 року до двох банків та дев'яти небанківських фінансових установ заходів впливу за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу. 

Заходи впливу застосовано до:

АТ "ЮНЕКС БАНК"

1) штраф у розмірі 3 862 100,00 грн за неналежне виконання банком обов'язку щодо здійснення належної перевірки клієнтів, а також за неподання на запит Національного банку достовірної інформації, що стосується виконання банком вимог законодавства у сфері фінмоніторингу та за інші порушення, зокрема, у частині неналежного застосування ризик-орієнтованго підходу.

2) письмове застереження за неналежне виконання банком обов'язку з урахуванням вимог законодавства розробляти та впроваджувати внутрішні документи з питань фінмоніторингу, а також відсутності в них процедур, достатніх для забезпечення ефективного управління ризиками. 

АТ "ЄПБ"

1) штраф у розмірі 51 000,00 грн за неналежне виконання банком обов'язку застосовувати у своїй діяльності ризик-орієнтований підхід, ураховуючи відповідні критерії ризику, пов'язані з його клієнтами та нездійснення своєчасно належної переоцінки рівня ризику ділових відносин; 

2) письмове застереження за неналежне виконання банком обов'язку щодо здійснення належної перевірки клієнта та обов'язку розробляти та впроваджувати внутрішні документи з питань фінмоніторингу. 

ТОВ "МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА" - штраф у розмірі 13 001 500,00 грн за невиконання обов'язку забезпечити належну організацію та проведення первинного фінансового моніторингу.

ТОВ "СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР" - штраф у розмірі 6 213 980,52 грн за невиконання обов'язку забезпечити належну організацію та проведення первинного фінансового моніторингу.

ТОВ "ФК "ЕВО" - штраф у розмірі 255 000,00 грн за нездійснення належної перевірки клієнтів та неналежне виконання установою обов'язку застосовувати у своїй діяльності ризик-орієнтований підхід

2) письмове застереження за неналежне виконання банком обов'язку з урахуванням вимог законодавства розробляти та впроваджувати внутрішні документи з питань фінмоніторингу, а також відсутності в них процедур, достатніх для забезпечення ефективного управління ризиками.

Під заходи впливу регулятора також потрапили ТОВ "ІФГ", ТОВ "ПРОФ-АГРО-ТРАНС", ТОВ "КОНСАЛТ СОЛЮШЕНС", ТОВ "ІЛК "ВЕРІДА УКРАЇНА", ТОВ "ФКУ "ПОДІЛЛЯ-КРЕДИТ", ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ВІКТОРІЯ".

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні. 

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини