Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Генпрокуратурі просять підприємців ставати викривачами у справах проти чиновників, які тиснуть на бізнес

Реклама

У Генеральній прокуратурі України просять підприємців ставати викривачами у справах проти чиновників та правоохоронців, які незаконно тиснуть на бізнес. Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомив керівник Департаменту кримінально-правової політики і захисту інвестицій Офісу генпрокурора Олексій Бонюк.

За його словами, при вивченні обставин більшості випадків незаконного тиску на бізнес з'ясовується, що так чи інакше до них причетні вітчизняні чиновники. Упіймати їх на правопорушеннях без сприяння з боку самих бізнесменів, які піддаються тиску чи погоджуються “вирішити питання” за допомогою хабарів, дуже складно. Часто підприємці погоджуються платити через сформовану упродовж десятиліть недовіру до правоохоронної системи

"Але ж я думаю, що ви не маєте підстав не довіряти нашому підрозділу, генеральному прокуророві. Тому прошу: якщо якийсь чиновник навіть ще не виявив намір “натиснути” на вас чи залучити до протиправних дій, але ви бачите, що все йде до того, будь ласка, приходьте до нас. Ми зробимо все, щоб це було конфіденційно, щоб ніхто не дізнався про те, що ви стали викривачем. Але без такої проактивної позиції бізнесу з викриття недобросовісних чиновників та запобігання ухваленню ними неправомірних рішень ми проблему не розв'яжемо”, - переконаний Бонюк.

У 2020 році в Офісі генпрокурора створили Департамент кримінально-правової політики та захисту інвестицій, який комунікує з представниками бізнесу стосовно порушених кримінальних справ. Торік до департаменту надійшло 220 заяв від бізнесу про необґрунтований тиск з боку правоохоронців.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини