Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує запровадити 20% податку на всі посилки з-за кордону вартістю понад 45 євро

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт № 11416, який, серед іншого, передбачає внесення змін до законодавства в частині оподаткування поштових відправлень.

Так, ним пропонується скасувати можливість ввезення на територію України без сплати ПДВ товарів у міжнародних експрес-відправленнях вартістю до 150 євро та запровадити податок на всі посилки, за винятком відправлень від фізичних осіб вартістю до 45 євро.

Нагадаємо, чинне законодавство дозволяє ввозити без сплати податку товари у міжнародних експрес-відправленнях на адресу фізичних осіб, митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, без уточнення, хто може бути відправником.

Таким чином, у випадку прийняття цього законопроєкту, вартість товарів, які можна відправляти в Україну у міжнародних експрес-відправленнях без сплати податків, зменшиться до 45 євро, а відправником зможе бути лише фізична особа. Тобто всі відправлення від юридичних осіб (наприклад, іноземних інтернет-магазинів) оподатковуватимуться, незалежно від їх вартості.

При цьому такі товари мають надсилатися відправником одержувачу без будь-якої оплати, призначатися для особистого чи сімейного використання одержувачем, їх характеристики і кількість не повинно вказувати на те, що вони ввозяться з комерційною метою.

Нагадаємо, Уряд на засіданні 18 липня схвалив законопроєкт № 11416 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким пропонується підвищити низку податків.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини