Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні скасували митні платежі на ввезення енергетичного обладнання

Реклама

27 липня набули чинності Закони № 3853-IX та № 3854-IX від 16 липня 2024 року, які скасовують митні платежі на ввезення окремих видів товарів. Про це повідомляє Державна митна служба.

Так, зокрема, Законами передбачається можливість застосування звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для енергетики:

  • електрогенераторного обладнання;

  • обладнання для вітро- та сонячної генерації;

  • акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності).

Також від сплати митних платежів при імпорті звільняється обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Крім того, пільги поширюються на таке важливе оборонне обладнання, як засоби радіоелектронної боротьби. Без сплати митних платежів будуть імпортуватися в Україну для потреб оборони не лише антидронові рушниці, але й інші "радіоелектронні засоби виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам".

Передбачене і пільгове ввезення в Україну комплектуючих для організації власного виробництва та ремонту в Україні машин механізованого розмінування, а також для виготовлення підприємствами України активних засобів протидії технічним розвідкам.

Митники окремо звернули увагу на те, що під пільгове ввезення в Україну підпадають такі важливі для населення товари як: електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їх основі, а також сонячні панелі для ремонту та/або заміни від пошкоджень і розширення потужності діючих сонячних електростанцій.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов?язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини